0 Items - £0.00
0
  • No products in the cart.

Events

Aankomende Evenementen

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

7 december 2017 @ 21:00 - 8 december 2017 @ 00:00

Zangeres RENSKE DE BOER, “Jong en veelbelovend” met reeds veel podiumervaring met o.a. reggae-skaband Mr.Wallace waarvoor ze ook stukken schrijft. Ze zong op festivals als Eurosonic en Zwarte Cross en in grote zalen als Paradiso, Melkweg en Tivoli. Ze zit in haar laatste jaar aan het Prins Claus Conservatorium waar ze op de jazzafdeling zang en compositie studeert. Ze maakte als kind al zelf liedjes en zingt ook eigen werk waarin haar liefde voor de muziek van helden als Billie Holiday, Bill Whithers, Frank Zappa, Sly & Robbie en A Tribe Called Quest doorklinkt.

Sinds 2014 treedt ze ook regelmatig op met het duo Buma & VanErk, zo ook deze avond. Op het programma staat vooral improvisaties op een selectie jazzstandards en andere afro-americana.

Gitarist Winfred Buma speelde in onder meer The Noordpool Composers Orchestra en de Gerard Ammerlaan Band en actueel met o.a. Still Life Trio, 3lax, Hanneke Kappen en Meiborg-Buma-VanErk & Altenberg. Hij is een toonaangevend docent aan het Prins Claus Conservatorium

Contrabassist Bert van Erk speelde al in de jaren ‘70 met de Boy Edgar Big Band en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Slide Hampton, Benny Bailey, John Engels en Wim Overgaauw. Zijn orkest Bert’s Breeze met o.a. Winfred Buma produceerde de cd “Deining”. Speelt verder met o.a. Still Life Trio, Linda’s Jazz, Cuerdas en het Drie Sterren Trio. Hij is ook leider van wekelijkse Open Jazzsessions bij Vrijdag.

New Orleans Jazz Café bevind zich in het centrum van Groningen en heeft elke donderdag jazz-concerten. In samen werking met het Prins Claus Conservatorium wordt een selectie gemaakt van zowel jonge nog studerende jazzmuzikanten als ook de wat oudere artiesten die reeds naam hebben gemaakt.
Wij verwachten hiermee het jazz aanbod in onze mooie stad Groningen te verrijken.

Enter your keyword