0 Items - £0.00
0
  • No products in the cart.

Events

Aankomende Evenementen

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

11 januari 2018 @ 21:00 - 12 januari 2018 @ 00:00

Spring! Viert de lente in alle jaargetijden met vooral songs omtrent de lente, gezongen en gespeeld door Louis Hummel sopraansax en zang, Winfred Buma gitaar en Bert van Erk contrabas. Het trio speelt sinds voorjaar 2016 op de jazzpodia.

Louis Hummel kocht op zijn 27e een saxofoon en heeft in de jaren 80 en 90 een carriere in de Groninger jazz scene gehad. Hij speelde in die tijd, zoals te doen gebruikelijk met iedereen van naam in het regionale circuit. Muzikanten zoals Gerrie Arling, Hanneke Kappen, Winfred Buma, Boelo Klat, Jeroen van Olphen, Victor de Boo, Piet Hoeksema, Hasan Özgök, Pape Seck etc. Bands zoals het Noordpool Composers Orchestra, de Hasan band, State of Soul. Buiten de jazz was hij vooral actief in de wereld- en popmuziek. Eind jaren 90 heeft hij zich uit het muzikanten bestaan teruggetrokken op een enkel optreden na, en zich bezig gehouden met zijn bedrijf: Hummel Saxofoons. Nu is de tijd kennelijk weer rijp om te gaan spelen, maar dan wel met een nieuw hoofdstuk erbij: zingen, van jongs af aan een hobby, en nu eindelijk voor iedereen hoorbaar.

Gitarist Winfred Buma speelde in onder meer The Noordpool Composers Orchestra, de Gerard Ammerlaan Band, Threelax en Bert’s Breeze. Was als gitarist te horen in beeldbepalende jazzbands en ensembles. Ontmoette daar ook met regelmaat Bert van Erk en Be Meiborg. Buma is toonaangevend docent aan het Prins Claus Conservatorium. Jonge, veelbelovende gitaartalenten zien in hem de gitarist die ze zelf ooit hopen te worden.
Fijnproevers herkennen meteen zijn meesterschap.

Bassist Bert van Erk speelde al in de jaren ‘70 met de Boy Edgar Big Band en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Slide Hampton, Benny Bailey, John Engels en Wim Overgaauw. Zijn orkest Bert’s Breeze met o.a. Winfred Buma produceerde de cd “Deining”. Speelt verder met o.a. Still Life Trio, Linda’s Jazz, Cuerdas en het Drie Sterren Trio. Is huisbassist van de SJIG-Trio-concertserie in Brouwerij Martinus Groningen. Is daarnaast actief als bandcoach en sessieleider.
www.bertvanerk.nl

Jazzcafé New Orléans staat midden in het centrum van Groningen en heeft elke donderdagavond live optredens van jazz-artiesten. Het is de bedoeling om zodoende zoveel mogelijk bij te dragen aan het cultuuraanbod in Stad.

Enter your keyword